Meditatii La Matematica

Bucuresti, Bucuresti, RO 100.00 RON

Publicat cu 2 ani în urmă 1800 vizualizări ID #2

Descrierea anunțului

De ce să mă alegi ca meditator?


Pentru că timp de 10 ani m-am straduit să fac elevii mei să reușească la examene și să aduc bucurii în rândul părinților acestora. Pentru că dincolo de remunerație stă acea împlinire că ai avut un rol in viața acelor oameni și că ei te apreciază. Pentru că lucrez serios și niciodată nu renunț, în special când e vorba de a ajuta un copil să învețe. Indiferent de cât de greu va fi la pregatire. 


 


Cum lucrez? 


Prima lecție - recapitulare.


In urma unei test, ce puncteaza intreaga materie, voi sublinia golurile existente in topicuri, voi stabili ce anume consider ca trebuie imbunatatit, si abordarea urmatoarelor lectii.


Noțiuni de bază. Consolidare concepte fundamentale.


Mă voi strădui să explic cât pot de clar noțiunea respectivă și să insist cu exemple edificatoare până când informația respectivă se asimilează. Aici temele iși au un rol important, împiedicând astfel uitarea noțiunilor. Dacă elevul nu își face temele, materia nu se sedimentează, iar lacunele continuă să se adune. 


Nivelul intermediar. Dezvoltarea abilităților de calcul, utilizând noțiunile elementare învățate anterior și aplicarea algoritmilor și a pattern-urilor.


Voi explica în ordinea următoare: definitii cu exemple, proprietăți (multe dintre ele le voi demonstra impreuna cu elevul, pentru dezvoltarea unei capacități analitice), voi crește gradul de dificultate, evident pe măsura progresului elevului. După fiecare calcul lung, voi face o scurtă recapitulare a întregului exercitiu, pentru ca elevul sa nu se piardă în detalii și să rămână atent pe ideea de bază a acelui exercițiu. Dupa fiecare sesiune (sau cel puțin după încheierea unui capitol), voi da lucrari scurte, prin care să verific daca s-a asimilat corespunzator materia. Spre exemplu, dacă săptămâna trecută am lucrat Ordinea operațiilor și astăzi - ecuația de gradul întâi cu o variabilă, îi voi da ulterior un test care va conține ecuatii ce vor include exerciții cu ordinea operațiilor. In timpul explicațiilor, sunt foarte atent la feedback-ul comportamental al elevului, îi pun intrebari punctuale, să vad daca e atent și dacă a inteles, astfel asigurându-mă că ședința nu merge în gol.  Voi invăța elevul să acorde mai multă atenție principiilor matematice, decât sa se concentreze pe niște calcule. Acestea din urmă sunt doar un mijloc de rezolvare a unei probleme, și nu scopul în sine - formarea unui raționament. De asemenea, îi voi prezenta algoritmi ușor de aplicat, pentru o aprofundare mai bună a noțiunilor. Tema - destul de importanta, de altfel - va fi asemănătoare ca și conținut cu ceea ce am lucrat la meditații, astfel elevul având un model de lucru, care-i va ușura ”munca”. Așa cum am zis anterior, tema este necesară pentru asimilarea noțiunilor.


Nivelul avansat. Extinderea orizontului matematic.


Bineînțeles că nu voi uita nici acele tipuri de exerciții, care nu au legatură cu pattern-urile, ci mai degrabă cu creativitatea, axându-mă mai mult pe partea de logică. Ii voi arăta importanța învățării anumitor concepte, pentru a-l face să lucreze mai cu entuziasm. Este indicat chiar să arăți elevului aplicabilitatea matematicii în viața reală. Spre exemplu, de ce sa avem nevoie sa calculam diagonala unui cub? Mai în glumă, mai în serios, poate vrem să calculăm câte bucăți de gresie avem nevoie pentru a acoperi suprafața din bucătărie de x metri pătrați.


 


Ce abilități am?


- Mă pot adapta cerințelor, personalității și nivelului de înțelegere al elevului.


- Lecții interactive, ce motivează învățarea și rezolvarea de probleme


- Bune abilități de comunicare și organizare.


- Predarea și învățarea privite ca sesiuni dinamice și interactive.


 


 


https://www.youtube.com/watch?v=r3bePHuS840&t=3s

  Detalii meditator

 • Unde se vor desfășura meditațiile?
  Online La domiciliul elevuluiLa domiciliul meditatorului
 • Nivelul de predare al meditatorului
  Scoala generalaLiceuFacultate
 • Calificari meditator
  Diploma de BacalaureatStudentAbsolvent de facultateLicentiatProfesor preuniversitarProfesor universitar
 • Experienta meditator
  Fara experienta1-2 ani2-5 ani5-10 anipeste 10 ani
 • Durata sedintei
  1 h1 h 30 min2 h2 h 30 min3 h